index‎ > ‎Miscellaneous‎ > ‎News‎ > ‎Posts‎ > ‎

Vilanova celebra l'Any Toldrà

30 de maig 2012, 11:37 publicada per Eduard Toldrà i Soler   [ actualitzat el 28 de gen. 2014, 18:40 ]

La commemoració coincideix amb el 50è aniversari de la mort del compositor vilanoví

VNG | REDACCIÓ | 22/01/2012 12:55:27

ToldraCoincidint amb el 50è aniversari de la mort del música vilanoví, el 2012 serà Any Toldrà. I l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de la Regidoria de Cultura, se suma a la programació d'actes diversos que s'organitzaran a nivell de tot Catalunya.

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Marijó Riba, "l'Any Toldrà té per objectiu divulgar la persona i l'obra d'Eduard Toldra, compositor i intèrpret que va néixer a la nostra ciutat el 7 d'abril de 1895, i fer-lo present durant tot l'any a la seva ciutat natal mitjançant la programació d'actes diversos". 

Per aquest motiu s'ha creat una comissió, formada per entitats i institucions culturals i grups polítics de la ciutat, tot i que aquest ens és obert a tothom que hi vulgui participar o vulgui fer arribar els seus suggeriments per a la celebració. Al capdavant de la comissió hi ha la soprano Maria Lluïsa Muntada, llicenciada en Filosofia i Ciències de l'Educació i titulada en diversos màsters per la Universitat d'Indiana (EUA) i experta coneixedora de l'obra de Toldrà. Ha investigat els fons documentals de Toldrà que estan en dipòsit a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. 

Marijó Riba ha concretat com està pensada l'organització de la commemoració. "La comissària de l'Any Toldrà proposa dues línies de treball a l'hora de preparar l'esdeveniment: una seria Eduard Toldrà, l'home, i l'altra seria Eduard Toldrà, l'artista". 

La voluntat de l'Ajuntament de VNG és inaugurar els actes de l'Any Toldrà el dia 19 de març, coincidint amb la mateixa data en què, l'any 1912, el Quartet Renaixement, formació musical el compositor, va celebrar un concert a l'Orfeó Vilanoví. 

Tothom que vulgui participar en la preparació de l'Any Toldrà es pot posar en contacte amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament.
Comments