index‎ > ‎Miscellaneous‎ > ‎News‎ > ‎Posts‎ > ‎

El Centre Robert Gerhard edita un llibre/CD dedicat a Eduard Toldrà

11 de juny 2012, 16:29 publicada per Eduard Toldrà i Soler   [ actualitzat el 28 de gen. 2014, 18:33 ]
http://www.auditori.cat/ct/auditori/oferta_musical/c_rg/premsa_notes_detall.aspx?notaId=275

Centre Robert Gerhard.

El Centre Robert Gerhard edita un llibre/CD dedicat a Eduard Toldrà
Tornar

L'Auditori SimfònicaC_RG

ToldraEl Centre Robert Gerhard per a la Promoció i Difusió del Patrimoni Musical Català (C_RG) presenta el llibre-CD Eduard Toldrà. Impressions Líriques coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de la mort del compositor i fundador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

Eduard Toldrà. Impressions Líriques és un llibre+ 3CD’s editats pel segell discogràfic propi del Centre Robert Gerhard que recull 5 obres cabdals de Toldrà totes enregistrades per l’OBC sota la direcció d’Antoni Ros Marbà.

El CD 1 inclou 4 obres simfòniques enregistrades aquest passat mes de juliol a L’Auditori: La filla del marxant, La rosa als llavis, Empúries, La maledicció del Comte Arnau. Totes elles interpretades per l’OBC i la soprano Elena Copons sota la direcció del mestre Antoni Ros Marbà.

Els CD 2 i 3 inclouen la reedició d’El giravolt de maig interpretat per l’OBC i la soprano Núria Rial, la mezzosoprano Marisa Martins, els tenors David Alegret i Joan Cabero, el baríton Joan Martín Royo i el baix Stefano Palatchi sota la direcció d’Antoni Ros Marbà. L’obra es va enregistrar a L’Auditori l’any 2006 i es va editar el 2007 per Harmonia Mundi Ibèrica.

Els apunts biogràfics i els comentaris de les obres són de Cèsar Calmell, gran coneixedor de la vida i obra del compositor vilanoví.

Eduard Toldrà. Impressions Líriques és el segon volum que edita el C_RG/L’Auditori a través del segell discogràfic Record C_RG amb l’objectiu de difondre el nostre patrimoni musical i per ajudar a assolir un millor coneixement de les grans figures de la música catalana.


Descarregar nota de premsa
Comments